Over Gerard & CV


Achtergrond
In mijn kinderjaren vond ik het al leuk om ‘op te treden’. Hoewel best verlegen, genoot ik ervan als ik voor de klas een voordracht mocht houden of toneel mocht spelen. Als hobby zong en zing ik (koorzang) en aanvankelijk speelde ik bij het amateurtoneel. Beroepsmatig koos ik voor het vak van docent. Ik ben onder andere leraar basisonderwijs en aardrijkskunde geweest.

Daarna heb ik vele jaren les gegeven als taaldocent. Nederlands als Tweede taal (NT2) is mijn belangrijkste expertise. Naast overbrenger van kennis zie ik mezelf vooral ook als contactpersoon, een wegwijzer naar een nieuwe samenleving, een nieuwe cultuur.
In mijn werk als taaldocent en trainer ligt mijn kracht in het vertellen van het verhaal: enthousiast, boeiend en beeldend. Dan voel ik me in mijn element.

Van doceren naar acteren
Mijn belangstelling voor de taal en het verhaal is in de loop van de jaren alleen maar verder aangewakkerd. Taal is altijd en overal om ons heen. Je kan er zoveel mee doen. Ermee spelen en het op ontelbare manieren laten klinken.
Het verhaal op de juiste manier vertellen, dat is wat mij drijft. Ik hou ervan om te puzzelen, mijn expressiviteit te gebruiken en te werken aan de ‘finishing touch’. Als stemacteur kan ik maximaal aandacht geven aan inleving, details en nuances om teksten tot de verbeelding te laten spreken.

Eind 2014 en begin 2015 heb ik vakopleidingen voor stemacteren gevolgd bij Studio Oranjeoord in Apeldoorn. Daar heb ik leren inzoomen op doelgroepen, gebruikmaken van stemtechnieken, houding, mimiek en het voorstellingsvermogen. Kortom, hoe je met alles wat je in je hebt, een boodschap de juiste zeggingskracht kunt geven.

Kennismaken?
Vanaf januari 2015 ben ik voorlezer bij Dedicon. Voor mensen met een leesbeperking spreek ik wekelijks in de studio in Grave teksten in: artikelen, bij de afdeling kranten en tijdschriften, boeken bij de afdeling algemene lectuur.
Het is mijn ambitie mijn werk als stemacteur op professionele wijze uit te bouwen.


Benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen?
Luister alvast naar mijn stemdemo’s.

Wil je meer informatie over mijn achtergrond of werkervaring? Klik hier voor mijn cv.

Eigen quote